tisdag 6 januari 2015

Otursfågeln är lite vingbruten igen...

Så har vi testat veterinärbesök på julaftonsmorgon också - hoppas vi slipper göra det nån fler gång! Inte för att det inte var god service, men bättre uppladdning kan man ju ha.

Vad vi kunde se så började det med ett litet skavsår mellan två tår - inget konstigt med det tänkte vi då det fastnat en hel del singel i tassarna när hon gått in från hundgården på sistone. (Lär väl lösa sig när väl snön kommer sa vi å kastade ut de igen...)

Men dagen för julafton svullnade tån upp rejält, vi la ett koksaltomslag över natten, petade i hon lite Rimadyl på eget bevåg och höll tummarna för att det skulle göra susen - NEPP!! Det såg ännu värre ut på morgonen, så det fick bli fasta och att hänga på låset när de öppnade. Brydde mig inte ens om att ringa utan for så vi var där när de väl öppnade. Är väldigt tacksam att vi numera har vet som har jouröppet i Sundsvall!


Röntgen visade iaf inget brott och inget tok med klon heller, men pga svullnaden hade vet tom svårt att känna igenom tån riktigt. Inga större sår heller utan ett mindre strax bakom klon. Rimadyl till frukost och middag liksom rengöring och sko ute för att skydda mot smuts...ja, åsså tratt förstås! Nu finns det ju väldigt viga individer, som trots tratt kommer åt sina baktassar...ja, ni förstår ju hur vi har haft det, tur i oturen att vi ändå skulle vara lediga och kunnat sitta "vakt" :-)

Så, i söndags konstaterade vi att det inte läkt som det borde - till viss del hade svullnade gått ner, men under tiden hade det öppnat sig ett sår mitt upp på tån som varade och vätskade. Det verkar alltså som att det finns något i tån/under huden som inte ska vara där. Måndag morgon - ingen frukost (jordens undergång är nära!) och återbesök hos vet. De öppnar lite mer, klämmer och spolar men hittar inget iaf. Vi får åka hem med samma ordinering - Rimadyl, tvätta och tratt...

Jag fick ju lämna lilla stumpan en stund och när jag då skulle hämta henne fick jag med mig hemgångsråd, inledningen lyder - "Spira har fått lugnande och kommer vara trött resten av dagen. I vissa fall håller tröttheten i sig de närmsta dagarna" (I bästa fall läste jag...)

- Trött... inte hon inte, hon underhöll hela södra berget med en serenad innan hon fick komma ut och sen for hon runt hemma som en liten torped utan styrning! Inte förrän hussen kom hem och satte sig i soffan kunde hon slappna av.

Idag klämde husse ut en liten trästicka ur såret, ca 1cm å tunn som ett strå. Redan ikväll ser såret bättre ut, så nu ska det väl läka ihop som det ska. Märks också att hon är mindre irriterad där och därför inte heller lika enveten att slicka på det.

Nu har hon ockuperat både soffa och kudde, vi hoppas hon kan sova så inatt nu då!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar